חדש בארץ: התבלין שיעניק לכם טעם פטריה, ללא התעסקות בה
צמח תבלין הפטריה מפפואה ניו גיני – טעם של פטריה עם מרכיבים תזונתיים • מקורו של הצמח בפפואה ניו גיני והוא הובא והותאם לגידול בארץ כחלק מהמאמץ להכניס טעמים חדשים למטבח הישראלי
הצמח הוא פתרון מצוין למי שרוצים להוסיף למזון את טעם הפטריה ללא צורך בעיסוק עם פטריות, שבעלות אורך חיים קצר ומחייבות שימור בקירור
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- חיסול ממוקד: פעילי חיזבאללה חוסלו בלב העיר צור
- עקב ביטול ההילולא: הצדיק מטבריה יקיים הדלקה מיוחדת
- לאחר הסאגה: מרן הראש"ל קיבל את פרס ישראל
- פסק הלכה: מי שנסע למירון – שיעשה התרת נדרים
- מסכת הצביעות נקרעת: מתקני טרור של האו"ם בעזה • צפו
תגיות
צמח תבלין הפטריה קיבל את שמו בשל טעמו שמזכיר את טעמה של פטריה. מקורו של הצמח בפפואה ניו גיני והוא הובא והותאם לגידול בארץ על ידי משתלות חישתיל כחלק מהמאמץ להכניס טעמים חדשים למטבח הישראלי.
לדברי נחמן מחפוד ממשתלות חישתיל, הצמח הוא פתרון מצוין למי שרוצים להוסיף למזון את טעם הפטריה ללא צורך בעיסוק עם פטריות, שבעלות אורך חיים קצר ומחייבות שימור בקירור. התבלין נותן אפשרות לקבל את הטעם בצורה טריה וזמינה. הצמח גדל במהירות ומגיע לגובה של 50 ס"מ, כך שהוא מעניק תרומה ירוקה משמעותית לגינה ולמרפסת. ניתן לגדל אותו במיכלים או ערוגות.
צמח הפטריה הוא בעל ערכים תזונתיים רבים ועשיר בברזל, ויטמין C ובטא קרבונט. העלים בעלי מרקם קריספי ובשרני המזכיר תרד. ניתן לשלב אותו בסלטים, כריכים בריאותיים, מרקים, תבשילים וכקישוט בצלחות הגשה. הטעם של התבלין מועצם בבישול. כדאי לשלב אותם בתבשיל ברגע האחרון לפני סיום ההכנה.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.